Home >> Recepten >> Caesar Salade

Caesar Salade

Ingrediënten voor 4 personen: 

1 krop Romeinse sla / 2 eieren /100 g Parmezaanse kaas
in schilfers / 2 teentjes look / 1 ui, in ringen / 1 citroen / 1
eetlepel mosterd / 25 cl olijfolie / cayennepeper / Engelse
saus (Worcestershiresaus) / 4 sneden toastbrood /
klontje boter / 8 ansjovisfilets

Bereiding: 

Kook de eieren. Maak een dressing van 25cl olijfolie, het sap
van de citroen, de mosterd en de geplette knoflook.
Voeg een snuifje cayennepeper toe en enkele druppels worcestershiresauce.
Goed roeren.
Verwijder de korst van het toastbrood en snijd in dobbelstenen.
Verhit een klontje boter en een scheutje olijfolie in een pan.
Bak hierin het brood tot goudbruine knapperige croutons. Vul
een grote slakom met gescheurde blaadjes Romeinse sla. Schik
hierop de croutons, uiringen, ansjovis en de 2 gekookte eieren
in partjes.
Schenk er enkele flinke lepels dressing over en werk af
met de Parmezaanse kaas.