Doorgaan naar content

Lamsfilet met croûte van hazelnoot, gegrilde witte asperges, erwtjes en jus met salie

Bereiding

Ongeveer 30 minuten bereidingstijd

  1. Kuis de filets op en kleur ze aan beide zijden. Kruid af met peper en zout.

  2. Besmeer de filets met de graantjesmosterd. Doe er de hazelnootjes en de panko op en bestrooi met wat fijngesneden salie. Gaar verder af in een oven van 150°C tot gewenste bakwijze.

  3. Schil de asperges en kook ze beetgaar in kokend gezouten water. Haal de asperges uit het water en dep ze droog op keukenpapier.

  4. Besprenkel de asperges met olijfolie en gril kort.

  5. Kook de erwtjes kort op in kokend gezouten water en stoof ze nog wat aan in boter met een sjalotje.

  6. Kook voor de saus de bruine fond of lamsfond in met de rode wijn en 1 fijngesneden sjalotje. Voeg net voor het dresseren wat verse salie aan toe.

  7. Dresseer op een bord.

Tip van je keurslager

Panko is een soort paneermeel uit de Japanse keuken, dat een knapperig korstje geeft aan gebakken of gefrituurde gerechten. Het is lichter en krokanter dan gewoon paneermeel.

Aspergerollade met groene asperges en erwtjes

Balletjes van kippengehakt en kippenwit in tomatensaus

Broodje met Keurprimeur