Home >> Recepten >> Gedroogde tomaatjes in olijfolie

Gedroogde tomaatjes in olijfolie

Ingrediënten voor 4 personen: 

Voor 2 of 3 bokalen
- 1,5 kg trostomaatjes
- 2 eetlepels gehakte verse oregano
- 2 gedroogde pimentjes
- 1 eetlepel zeezout
- olijfolie

Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 110°C . Spoel de tomaten en dep ze droog. Snij ze vervolgens in 2 en leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat.
Bestrooi met zeezout en laat 3 uur drogen in de oven. Keer de tomaten om en laat nog 3 à 4 uur drogen. Laat ze afkoelen op een rooster Giet er kokend water over , laat 10 minuten weken en goed laten uitlekken. Dep ze droog met
keukenrol. Schep de tomaten met de oregano en de pimentjes in potten. Overgiet met olijfolie en sluit de potten hermetisch. Laat de tomaatjes minstens 12 uur staan voor u er van proeft.

4 weken houdbaar.