Home >> Recepten >> Keurbrochette met pittige tomatensaus

Keurbrochette met pittige tomatensaus

Ingrediënten voor 4 personen: 
  • 4 Keurbrochettes
  • 5 cl olijfolie
  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 125 g erwtjes
  • 3 lente-uitjes in ringen
  • 2 hardgekookte eieren (gehakt)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 teentje gesnipperde look
  • 1 theelepel oregano
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 1 dl yoghurt
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teentje gesnipperde look
  • ½ gesnipperde chilipeper
  • 5 cl olijfolie
  • 1 blik gepelde tomaat
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 1 glas witte wijn
  • peper en zout
Bereiding: 

De salade:

  • Kook de aardappelen in water met zout, laat ze wat afkoelen en pel ze.
  • Kook intussen de erwtjes in 5 minuten gaar, giet ze af en spoel ze onder koud, stromend water.
  • Schep in een grote slakom de aardappelen, erwtjes, lente-ui en eieren door elkaar.
  • Klop de olijfolie met citroensap, look en oregano. Roer er de yoghurt door en voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Schep de dressing door de aardappelsalade en controleer de smaak.

De saus:

  • Fruit de ui, look en chilipeper in hete olijfolie.
  • Voeg er de tomaat, kruiden en witte wijn bij en laat 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Mix de saus.

    Wentel de brochette in wat olijfolie. Verhit de grillpan en bak de brochette gedurende een tiental minuten.
    Schik de salade op het bord, leg er de brochette op en lepel er de saus rond.