Doorgaan naar content

Bereiding

Ongeveer 20 minuten bereidingstijd

De hummus:

  1. Giet de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud water en laat uitlekken.

  2. Doe alle ingrediënten in een blender, behalve peper en zout. Mix tot een gladde massa, je gaat dit misschien in een aantal keer moeten doen. Is de hummus te dik, dan doe je er voorzichtig een heel klein beetje water bij en mix je verder.

  3. Proef de hummus en kruid met peper en zout.

  4. Zet de hummus afgedekt in de koelkast.

Je kan eindeloos variëren met je hummus, voeg gerust eens wat extra ingrediënten toe: verse kruiden, rode biet, avocado, gestoofde wortel, cayennepeper, …
De toppings:

  1. Pel en snij de rode ui in dunne halve ringen. Doe ze in een kommetje en overgiet met rode wijnazijn. Zet afgedekt in de koelkast.

  2. Verhit een kleine antikleefpan op het vuur.

  3. Rooster de pijnboompitjes. Let op dat ze niet verbranden!
    Schud daarom regelmatig met de pan.

  4. Laat de pitjes op een bordje afkoelen.

  5. Giet de kikkererwten in een vergiet, spoel ze onder koud water en droog ze met keukenpapier.

  6. Verhit opnieuw een kleine antikleefpan op het vuur.

  7. Meng in een potje het paprikapoeder en het gerookt paprikapoeder. Doe hierbij de kikkererwten en schud alles goed door elkaar.

  8. Rooster in 1 tot 2 minuten de kikkererwten zonder vetstof in de hete pan. Schud de pan regelmatig. Laat de kikkererwten afkoelen.

  9. Snij de honingtomaatjes in 4 en zet ze in de koelkast.

  10. Snij de komkommer in kleine blokjes en zet in de koelkast.

  11. Snij de wraps en de pitabroodjes in 4. Verhit een grillpan op het vuur en geef de wraps en de pitabroodjes mooie grillstrepen.

  12. Neem een grote kleefpan en bak het gehakt mooi bruin in een beetje olijfolie. Met een pureestamper kan je het gehakt heel fijn maken. Gebruik daarom zeker géén pan met anti aanbaklaag! Kruid het gehakt met een eetlepel komijn en wat peper en zout.

  13. Leg wat keukenpapier in een kom en doe het gebakken gehakt erin. Dek af en zet opzij.

  14. Neem een grote schaal of een groot bord en verspreid met een lepel de hummus zodat je een mooie dikke laag krijgt.

  15. Bedek de helft van de hummus met het warme gehakt.

  16. Strooi over het gehakt de verschillende toppings.

  17. Schik de wraps en broodjes helemaal rondom de schaal, of serveer ze in een apart mandje.

  18. Schep de tzatziki erbij of serveer in een apart kommetje.

  19. Werk als laatste het geheel af met de granaatappelpitjes en wat verse koriander.

Ook hier kan je oneindig variëren met je toppings! Gebruik eens pulled pork, of lekker kruidige gehaktballetjes bijvoorbeeld.

Tip van je keurslager

Altijd lekker, frisse hummus met wat brood om te dippen. Of je de hummus nu zelf vers maakt, of in een potje koopt, het smaakt altijd! In dit recept maken we ‘loaded hummus’, dat wil zeggen: hummus vol met heerlijke zomerse ingrediënten erbovenop, met als kers op de hummus: het heerlijke gehakt van je Keurslager! Een heerlijk bord om te delen, vol kleur en smaak!

Aziatische gehaktballetjes

Chevapchichi met tzatziki en kruidig volkoren flatbread

Cottage pie