Home >> Recepten >> Stoofpotje van rund met bruin bier

Stoofpotje van rund met bruin bier

Ingrediënten voor 4 personen: 
  • 1 kg rundstoofvlees
  • boter
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 1 flesje bruin bier
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 bruine boterhammen
  • 2 takjes tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 vleesbouillonblokjes
  • zwarte peper van de molen, fijn zeezout
Bereiding: 
  • Kruid het vlees met peper en zout en bak het in olie en boter. Haal het uit de pan en voeg de ajuin toe in de stoofpot.
  • Voeg een beetje water toe. Voeg het vlees opnieuw toe en vervolgens de laurierblaadjes en de tijm.
  • Voeg de bouillonblokjes toe. Overgiet met het bruin bier.
  • Smeer de boterhammen in met mosterd en leg deze bovenop het vlees. Breng aan de kook.
  • Laat vervolgens met het deksel op een zacht vuurtje langzaam verder garen.
  • Meng de boterhammen met de saus om te binden.
  • Serveer met frietjes en een frisse salade.