Home >> Tips >> Kalkoen, in al zijn facetten

Kalkoen, in al zijn facetten

    Denkt u bij kalkoen onmiddellijk aan Thanksgiving?

    Kalkoen is zo veel meer...

    Kalkoen is een veelzijdig stukje vlees, dat op vele manieren kan worden klaargemaakt en geserveerd.

    Lekker licht

    Kalkoen is supergezond, licht verteerbaar en uitzonderlijk mager, zelfs nog net iets magerder dan kip. Bovendien is het de vleessoort met het laagste cholesterolgehalte. Het vlees is rijk aan eiwitten die de nodige energie leveren om de dag door te komen. Daarnaast bevat het vitamine B3 voor een goed metabolisme, B6 voor een mooie huid, B12 voor een goed functionerend zenuwstelsel en vitamine D voor stevige botten. En alsof dat nog niet genoeg is, bevat kalkoen ook nog eens de nodige mineralen zoals fosfor, seleen, calcium, kalium, zink en ijzer. Mineralen zijn essentiële voedingsstoffen voor het lichaam en zorgen onder andere voor een goed verloop van de stofwisseling.

    Op onze site vindt u enkele heerlijke gerechten met kalkoen.
    Zo kunt u meteen aan de slag.