Bekende Italiaanse slager inspireert Keurslagers!

In de kijker Inspiratie

Keurslagers op bezoek bij ambachtelijke topslager

Maak kennis met Dario Cecchini in Panzano

Panzano is een klein landelijk dorp gelegen in de Chiantistreek op zo’n 30 km van Firenze. Er leven zowat 1000 inwoners en dat is op zich niets speciaals. Neen, wij kwamen voor Dario Cecchini.

L'Italia, terra di sole, tradizione e buon cibo.

Dario Cecchini is een slager van de 8e generatie en is door zijn eenvoud en visie over de slagerij uitgegroeid tot een wereldfenomeen. Wij gingen bij hem op bezoek en spraken met deze fantastische man over de toekomst van de ambachtelijke slagerij.

Keurslagers ontmoeten Dario Ceccheni

Gepassioneerd

Wat ons direct opvalt tijdens het gesprek met Dario is dat hij een gepassioneerde slager is tot in de grond van zijn hart. Hij verwoordt het zelf heel mooi, ik ben van “nose to tail” slager, met de beide voetjes stevig op de grond.

Het succes van Dario zit hem in de eenvoud, de liefde en passie voor het beroep van slager. Hij kent zijn metier door en door en weet als geen ander hoe belangrijk het is om respectvol om te gaan met wat de natuur ons biedt. Het klinkt misschien wat melig, maar net daar ligt de toekomst.

Respect voor mens en dier

Het is eigenlijk nooit anders geweest. Respect voor mens, dier en milieu overgoten met een sausje van passie en eenvoud. Vandaag heet dat authenticiteit. Over dit gegeven is de laatste jaren al veel inkt gevloeid en het laatste woord nog niet gezegd.

Ambachtelijk bereid vlees zoals bij je Keurslager

Huisbereid

Als we even een blik werpen op het assortiment dan kunnen we er niet om heen. Huisbereide producten zijn een must bij Checceni. Voor industrieel gemaakte producten is hier geen plaats. Dario zegt: “producten gemaakt op grote schaal zonder respect voor het dier en de natuur daar pas ik resoluut voor en die weiger ik te verkopen. Ik wil aan mijn klanten alleen maar het beste geven.

Zelf heb ik het grootste respect voor de traditionele recepturen die al meer dan 100 jaar in onze familie worden gebruikt. Ik mag er niet aan denken om daar maar enige zaken in te wijzigen. Het is de basis van alles en daar komen klanten speciaal voor naar mijn zaak.

Dario's slagerij

Gelukzalig gevoel

Wanneer ik klanten in mijn zaak bedien, geeft het me altijd een gelukzalig gevoel om te zien dat mensen genieten van de zaken die ik heb gemaakt”. En ja, de producten die we te proeven kregen, waren gemaakt volgens de traditionele recepten en smaakten overheerlijk. Daar kom je als klant uiteraard voor terug! Jammer dat de afstand net iets te ver is …

Dario gaf ook nog een goede tip mee voor onze leden: wees fier op je vak, maak lekkere huisgemaakte producten en breng die in een leuk concept aan de man. Daar ga je het verschil mee maken.

Eén ding is zeker: je Keurslager is een vakman die zich maar al te graag laat inspireren door experts als Dario Cecchini!