Gezond vlees eten? Varieer en ga voor kwaliteit!

In de kijker Inspiratie Nieuw

Kwaliteitsvlees hoort thuis in een evenwichtige voeding

Als je bij Keurslager winkelt, hou je van lekker kwaliteitsvlees. En dat vinden wij goed nieuws. Zeker omdat vlees perfect past in een evenwichtige, gezonde voeding!

Dat vlees de afgelopen maanden negatief in beeld kwam, betreuren we ten zeerste. Keurslager staat voor topkwaliteit. Alleen als de gekweekte dieren gezond zijn en hun welzijn gegarandeerd is, levert dat degelijk vlees op.

Bovendien zijn we ervan overtuigd dat (kwaliteits)vlees deel uitmaakt van een gezonde, gevarieerde voeding. Vlees heeft dan ook samen met vis, eieren en vleesvervangers een welverdiend plekje in de voedingsdriehoek.


Vitamines en mineralen

Vlees bevat essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, vitamines en mineralen. Het is vooral rijk aan de vitamines B1, B6 en B12 en het mineraal zink. Daarnaast bevat het vitamine B2 en de mineralen ijzer, fosfor en seleen. Wist je dat lever trouwens een bron van vitamine A is?

Vlees bevat naast eiwit ook vet, maar geen koolhydraten. De hoeveelheid eiwit en vet staan met elkaar in verband. Des te vetter het vlees, des te lager het eiwitgehalte en andersom.

winterpakket

Mager en vet

Belangrijk om weten, is dat het ene vlees het andere niet is. Dat weet je Keurslager maar al te goed. Hij biedt daarom een uiterst gevarieerd assortiment aan, en het is net die variatie die je voeding evenwichtig maakt. Zo heb je zelf de keuze tussen mager en vet vlees, en rood of wit.

Neem nu lamsvlees. Je hebt zowel magere delen (de filet) als vettere stukken (de bout). Hoewel het vet de bereiding smaak geeft, kan je het even goed na de bereiding van het vlees snijden.


Rood en wit

Je hoort het helaas overal. Te grote hoeveelheden rood vlees zijn ongezond en hebben een impact op onze planeet. Dat is meteen de reden waarom rood vlees in de oranje zone van de nieuwste voedingsdriehoek staat.

Als je besluit om minder rood vlees te eten, kan je dus maar beter voor vlees van goede kwaliteit kiezen. De Belgische Keurslagers bieden je dan ook het beste Belgische én buitenlandse vlees.

Er is natuurlijk heel wat wit vlees te verkrijgen. Denk aan kalfsvlees, gevogelte (eend, kalkoen, gans, parelhoen, kip) en konijn. Dat heeft geen aantoonbare negatieve effecten voor je gezondheid en de milieu-impact is sowieso beperkter dan bij rood vlees.


Je Keurslager helpt je kiezen

Wil je gevarieerder vlees eten? Wil je minder maar beter vlees eten? Ga eens rondneuzen bij je Keurslager. Hij geeft je tonnen inspiratie!

Wist je dat heel wat Keurslagers ook voor niet-vleeseters lekkere gerechten hebben? Zo bieden heel wat Keurslagers lekkere visschotels en –salades aan. Plan je een buffet? Ook dan heeft hij vast en zeker een vegetarisch alternatief voor gasten die geen vlees eten!