Keurslager Abel 1 opnieuw volledig paraat na brand!

In de kijker

Pech … Het is snel gebeurd!

Bij Keurslager Abel 1 in Ledeberg hebben ze hun portie pech wel gehad vorig jaar. Toen hun winkel volledig vernieuwd was, sloeg het noodlot toe. Een kortsluiting in de kelder liep uit in een brand en verhinderde de inhuldiging van de winkel. Die ging dus opnieuw dicht voor de schoonmaak- en vernieuwingswerken en was – na in totaal twee maanden sluiting – uiteindelijk pas op 17 december terug open.

Keurslager Abel 1 terug open na brand
Katelijne en Wim zijn weer helemaal paraat!

Rode loper met brandslang

De deuren naar de winkel waren gelukkig gesloten en, belangrijker, niemand raakte gewond. Er was wel veel rookschade en de kelder moest een volledige opknapbeurt krijgen. “Al bij al was de schade beperkt”, leggen Wim en zijn vrouw Katelijne uit.

“Maar alle leidingen van water en elektriciteit liepen langs de kelder. Die waren er allemaal aan. En alle wanden en het plafond in de kelder waren weggebrand. En we moesten heel wat voedingswaren weggooien. De rode loper lag hier klaar … voor de brandslang.”

Wim en Katelijne hebben nog twee andere Keurslagerijen in Gent. “Het uitbenen en versnijden van het vlees en de bereiding van onze schotels gebeurde normaal allemaal in Ledeberg. Maar nu moesten de andere zaken die productie overnemen. Zo hebben we onze plan getrokken.”

Keurslager Abel 1 weer open na brand

Boom

Intussen is de rust teruggekeerd in Ledeberg. Een beetje te veel, vindt Wim Van den Abeele. “Het mag terug beginnen te bruisen”, zegt hij. “We hebben de boom van de opening gemist. Enfin, een boem was er wel …” Tot overmaat van ramp brandde later Wims wagen nog uit en brak hij zijn duim. “Maar”, zegt hij, “als zelfstandige kan je nu eenmaal niet bij de pakken blijven zitten”, zegt Wim. “De klanten tonen wel veel begrip. En hun frank begint te vallen. ‘Ah, zijn jullie terug open’, horen we vaak.” 

Keurslager Abel 1 is dus weer helemaal paraat. Ga gerust eens langs, want de Wim en Katelijne zijn trots op hun nieuwe winkel!