Mei op hete kolen ...

In de kijker Inspiratie

April was al lekker zonnig. Hopelijk kunnen we die lijn in mei doortrekken ... want dan kunnen we de barbecue opnieuw buitenzetten! Er moet nog maar een zonnestraaltje door de wolken priemen en overal te lande zie je rookpluimen boven de tuinhagen opkrullen.

Net omdat we zo graag barbecueën, wil iedereen zijn beste beentje voorzetten. Enkel het beste van het beste voorschotelen om gasten te verbluffen met de sappigste koteletjes, de lekkerste hamburgers en de smakelijkste braadworsten.

Iedereen kan wel een stukje grillen – het zit in ons bloed. Maar om een echte grillmaster te zijn, heb je wat meer nodig. Lees even mee.

Barbecue = kwaliteitsvlees

Een barbecue staat of valt met de kwaliteit van het vlees. Vlees van topkwaliteit vind je natuurlijk bij je Keurslager. Al dan niet gemarineerd, in barbecuepakket of naar keuze per stuk. Verwacht je veel volk? Bestel dan je vlees op voorhand bij je Keurslager.

Bijgerechten

Bij je Keurslager vind je ook tal van bijgerechten voor de barbecue, zoals aardappel- en pastasalades. Daarnaast heb je een uitgebreid gamma charcuterie en kaas om te combineren in frisse slaatjes. Waarom leg je eens geen camembert op de kolen? Een smeuïge zaligheid!   

Op hete kolen

Om te grillen, heb je een barbecue nodig. Wil je het echt makkelijk? Gebruik dan een tafelbarbecue. Iedereen bakt dan wat hij zelf wil en je doet het netjes elektrisch.

Ben je een man of vrouw van het vuur? Dan zit je vast op hete kolen. Al kunnen die kolen ook kokosbriketten zijn. Die branden langer en zijn beter voor het milieu.

Maar wel lekker koel

Houd het vlees altijd koel. In de zon kan het te snel opwarmen en dan ben je niet meer zeker of het nog veilig is. Een goede tip: bewaar het vlees in een koelbox als je het mee de tuin in neemt.

Choose your weapons

Barbecueën doe je best veilig. Je hebt dus het juiste materiaal nodig. Een stevige tang en goede barbecuewanten zijn de basis. Oh ja, zet zeker altijd een emmer water naast de barbecue. Je weet maar nooit.

Kinderen in de buurt? Trek dan bijvoorbeeld een krijtstreep. Dat is hun speelgrens!

Hoe bak je je vlees perfect?

1. Het vuur moet heet zijn, zonder vlammen.

2. Schroei eerst de buitenkant dicht langs beide zijden.

3. Draai het vlees regelmatig om tot de gewenste bereiding bereikt is.

4. Prik niet in het vlees met een vork, want dan ontsnappen alle sappen uit het vlees, samen met de smaak.

5. Kruid net voor het serveren met peper en zout.

Inspiratie nodig?

Je Keurslager inspireert je met lekkere recepten!