Onze Keurslagers: “trots op onze K!”

In de kijker

De Belgische Keurslagers zijn trots op hun vak. Ze kunnen er niet over zwijgen. Daarom laten we onze vaklui graag zelf aan het woord. Wat betekent het voor hen om Keurslager te zijn?

Verfijnde producten

“Als Keurslager til je je vak naar een hoger niveau. Een klassieke slager werkt volgens mij vrij beperkt en redelijk basic, bruut. Het gaat nog altijd meer om koteletten kappen en worsten draaien. Een Keurslager richt zich meer op verfijnde, creatieve producten. Iets meer culinair. Zo ziet de consument dat ook, merk ik.”
Keurslager uit Sint-Niklaas

“Vakmanschap. Dat is essentieel voor een Keurslager. We zijn bezig met onze ambacht. Sterker nog, we zitten gegroepeerd in een vereniging van vakmensen die allemaal op datzelfde topniveau werken. Ook zij zijn voorvechter van dat ambachtelijke, pure metier.”
Keurslager uit Haaltert

Keuringen

“Elk jaar krijg je als Keurslager een keuring voor de A-licentie. Dat is altijd spannend, want dan loop je ook het risico om de K van Keurslager kwijt te spelen. Die A-licentie in je winkel kunnen uithangen, is belangrijk. De grootste motivatie is misschien dat een Keurslager uniek is in zijn regio. Geloof me, er staat altijd wel iemand klaar om de K van je over te nemen.”
Keurslager uit Brasschaat

“Ik ben ook Keurslager geworden voor de spontane onverwachte keuring. Ik wilde gekeurd worden, en dan vooral op de professioneel-commerciële manier die Keurslager hanteert. Dus niet enkel door het FAVV maar ook commercieel: mijn winkel, kleding … Met andere woorden: ben ik goed bezig?”
Keurslager uit Opglabbeek

Reputatie

“Ja, ik ben absoluut trots om Keurslager te zijn. Wij zijn stielmannen, en dat merk je in de kwaliteit die we aanbieden.”
Keurslager uit Kapellen

“Ik ben trots op de K – aan de deur, op onze jas, op de prijskaartjes, ik ben er fier op. We moeten niet te bescheiden zijn. Neen, ik ben fier dat ik bij gedreven slagers hoor, die met hun beroep bezig zijn. Ik ben Keurslager in hart en nieren!”
Keurslager uit Opglabbeek

Ja, we zijn trots op het Keurslagersmerk. We zijn de betere slager en daar zijn we fier op. Klanten merken dat ook.”
Keurslager uit Brasschaat