Test Aankoop bevestigt: het beste rundvlees vind je bij de slager

In de kijker

Ja, de Keurslagers glimmen van trots. Voor ons was het een evidentie, maar nu is het ook bevestigd: het vlees van de slager is gewoon beter. Geloof ons op ons woord, of lees het bij Test Aankoop. Zij deden uitgebreid onderzoek en kwamen tot de conclusie dat het rundvlees van de slager het beste is. We hadden niets anders verwacht.

Oudere runderen, lekker mals

Hoe komt dat dan? Wel, eerst en vooral selecteert een slager alleen de beste dieren. Vaak zijn dat vrouwelijke runderen die al iets ouder zijn. Sappiger vlees, en het smaakt beter. En zeg nu zelf, jij hebt je steak toch ook het liefst mals?

Vergelijk met rundvlees van de supermarkt, en wat blijkt? Zij kiezen vaak jonge mannetjesrunderen. Die worden geselecteerd op uniforme kwaliteit, alleen is die kwaliteit wel iets minder. Resultaat? Minder sappig en minder lekker vlees.

Welk vlees heb je in de kuip?

Nog een voordeel: een slager weet waar zijn vlees vandaan komt. Natuurlijk, hij heeft het zelf gekozen! Ben je op zoek naar lokaal en duurzaam vlees? Dat vind je waarschijnlijk bij de slager om de hoek. Bij hem weet je altijd welk vlees je in de kuip hebt. En dat geldt niet alleen over de afkomst van je vlees …

In de supermarkt zie je wel eens een rare benaming op het etiket staan, aldus Test Aankoop. ‘Steak van de chef’, bijvoorbeeld. Daarmee weet je natuurlijk niet van welk deel van het rund je stuk vlees afkomstig is. Bij je Keurslager maak je dat niet mee. Hij vertelt je of je nu met een kogelbiefstuk of een filet pur te maken hebt.

Voor alle slagers die hun metier met passie uitvoeren, is dit een hart onder de riem. Lees hier hun artikel. Als Test Aankoop ooit dezelfde tests doet voor andere soorten vlees, zullen de resultaten volgens ons dezelfde zijn. Maar dat laten we aan hen over …

Benieuwd naar dat lekkere rundvlees van je Keurslager? Spring eens binnen!