Een schot in de roos met je valentijnsmenu

In de kijker Inspiratie

De liefde van de man gaat door de maag … maar die van de vrouw eigenlijk ook. Niet overtuigd? Probeer het eens! Zet een zelfgemaakt valentijnsmenu op tafel en je oogappel smelt als een klompje boter. We zetten je op weg met wat inspiratie …

Dagje vrij? Ga dan all-in!

Niets leuker dan ontwaken met ontbijt op bed. Ontbijt is ook nog eens de belangrijkste maaltijd van de dag. Genoeg reden om je geliefde te verrassen met wat lekkers. Een eitje klaargemaakt naar persoonlijke voorkeur is altijd prijs, of doe lekker gezond met wat yoghurt en granola. Wat vruchtensap of een smoothie en de dag is goed begonnen. Wat je ook doet: bonuspunten als je er hartjes in kan verwerken. Hartvormige pannenkoekjes, bijvoorbeeld!

Een gezellige tête-à-tête

Samen uitgebreid ontbijten, lukt niet voor iedereen. In dat geval kan je voor een uitgebreid valentijnsdiner kiezen. Tip: maak zoveel mogelijk op voorhand klaar, zo kan je samen lekker lang aperitieven. Vervolgens geniet je samen van een heerlijk voorgerecht, carpaccio van rundvlees bijvoorbeeld. Of een lekker soepje van wild met bospaddenstoelen en truffelschuim. Op deze dag mag het al eens speciaal zijn!

Als pièce de résistance misschien een entrecote gemarineerd in rode wijn? Een heerlijk stukje vlees met gegrilde groenten en groentechips, om van te smullen! Of een varkenskotelet in bier-dragon marinade? Samen met een geroosterde aardappel en een koolslaatje met yoghurtdressing is dit gerecht altijd een succes.Chocolademousse met vanillesaus

Op zoek naar een dessert? Denk eens aan een chocolademousse met vanillesausje. Alledaags en toch speciaal!

Klinkt dat allemaal wat ambitieus? Geen probleem, ook als je geen keukenprins of -prinses bent, kan je van Valentijn genieten. Kijk elkaar eens diep in de ogen boven een glas wijn, uiteindelijk draait het om gezellig samen zijn. Toch?