Feestdagen voorbij? Maak plaats voor lichte maaltijden!

Inspiratie Nieuw

De feestdagen zitten erop. De kans is groot dat je niet kon weerstaan aan al dat lekkers op tafel en je ogen groter waren dan je maag. Tijd dus voor lichte maaltijden! In de toonbanken van je Keurslager vind je alvast heel wat even heerlijke alternatieven. We geven je enkele tips voor een frisse en lichte start van het jaar!

 

Mager vlees bij de vleet

Het ideale vleesmenu na de feestdagen bestaat bij voorkeur uit mager vlees. Denk maar aan gevogelte zoals kalkoenborst, kippenborst of parelhoen. Ook wit vlees zoals kalfslapje is licht verteerbaar. Eet je graag rood vlees? Magere biefstuk, rundstoofvlees, varkenshaasje en gegrilde varkensmignonette bevatten doorgaans minder vet dan bijvoorbeeld lamsvlees, worst of spek.

Boterham met ham

Bij je Keurslager vind je ook magere alternatieven voor in een winters slaatje of op je boterham. Vleeswaren zoals filet d’anvers, filet de sax, gekookte ham, kalkoen- of kippenham en rosbief passen uitstekend bij een lichte maaltijd!

 

Groenten: 100% licht verteerbaar!

Groenten zijn altijd een goed idee. Zeker wanneer je kiest voor seizoensgroenten van eigen bodem. In hun gestoofde of gekookte variant zouden ze het liefste zijn voor maag en darmen. Denk bijvoorbeeld aan gestoofd witloof, gestoofde witte kool, pastinaak- of pompoensoep, een groentewok met prei, champignons en knolselder … Keuze genoeg!

Pompoensoep

Kook hierbij een beetje rijst en je bent klaar om de feestkost van de afgelopen weken volledig te verteren. Smakelijk!