Ieder diertje zijn pleziertje met gevogelte!

In de kijker Inspiratie

Iedereen houdt van een heerlijk stukje kip. Een brochette op de barbecue of een gebraad in de oven, dat smaakt altijd. Waarom houden we allemaal van gevogelte? Omdat het zo veelzijdig is! Voor ieder wat wils.

Gevogelte: fris in een slaatje, smaakvol op de barbecue. Alles is mogelijk! Minder eetlust door de warmte? Een fris slaatje ligt minder zwaar op je maag. Of toch een gemarineerd kippetje voor de grote honger? Dat kan ook!

Talloze mogelijkheden

Van zwaar tot licht, van subtiel tot smaakvol, gevogelte kan het allemaal. Laat je gegrilde kippenbrochettes de show stelen, of geef je saladedressing een kans om te schitteren naast een kipfilet. Gevogelte kan op je bord zowel de hoofdrol vertolken als op de achtergrond aanwezig zijn. Heerlijke kalkoentournedos als hoofdmaaltijd, of kruidige kippenwraps als hapje? Mogelijkheden voor elk gerecht, op elk moment!

Favorieten met een twist …

Een heerlijke rundsburger kan al eens smaken, maar soms wil je iets anders. Geef de klassieke burger een twist met een kalkoenbiefstuk. Of vervang je varkensspek eens door kalkoenspek. Lekker én gezond! Voor vetarm en smakelijk moet je bij gevogelte zijn.

… Of gewaagd experimenteren!

Het is natuurlijk ook mogelijk om iets helemaal nieuw te proberen. Kippenreepjes en champignons in een kruidige pannenkoek? Om van te smullen! Of heb je al eens sushi met kip geproefd? Het is apart, maar het kan! Met gevogelte kan je alle kanten op, laat je maar inspireren!

Op zoek naar iets lekkers? Je Keurslager zit vol goede ideeën. De heerlijkste recepten met kip vind je hier, neem zeker eens een kijkje!