Je Keurslager: goed gekeurd!

Nieuw

Je Keurslager: goed gekeurd!

Kwaliteit, versheid én hygiëne: daar is het je Keurslager om te doen. Elke dag opnieuw werkt hij aan zijn winkelinrichting, productpresentatie, persoonlijke bediening ... Dag in, dag uit bewijzen de meer dan 180 Keurslagers in ons land hun vakmanschap.

Topkwaliteit

Voor je Keurslager is topkwaliteit vanzelfsprekend. Niet alleen biedt hij een uitstekende service. Hij moet ook aan de strengste kwaliteitseisen voldoen. Verplicht, want op elk moment van de dag kan hij adviseurs van de Belgische Keurslagers over de vloer krijgen. Volledig onafhankelijk inspecteren zij zijn zaak op meer dan 200 punten.

HACCP?

De bijbel van je Keurslager is het HACCP-handboek. HACCP staat voor ‘Hazard Analysis Critical Control Points’. Het handboek bevat de strengste normen waarmee de Keurslager rekening mee moet houden om de kwaliteit van het vlees te garanderen. Temperatuur, hygiëne en controles zijn essentieel.

Hygiëne

De hygiëne bij je Keurslager is een absolute topprioriteit. Winkel, werkplaats, koelruimtes, diepvriezers: bij je Keurslager is elk hoekje kraaknet. Alle materialen, werktafels en werkkledij wast en ontsmet hij volgens een speciale methode. Tot slot is een strikte persoonlijke hygiëne vanzelfsprekend. Handen wassen is verplicht!

Temperatuur

Onze controleurs gaan ook na of uw Keurslager zijn producten tegen de vereiste temperatuur bewaart. Dat is echt noodzakelijk voor de kwaliteit van vlees. Is de temperatuur van het geleverde product hoger dan 4 °C? Dan gaat het onverbiddelijk terug naar de afzender.

Controles

Een belangrijke kwaliteitsgarantie zijn de interne controles die elke Keurslager moet laten uitvoeren. Heel wat Keurslagers hebben een autocontrolesysteem. De overgrote meerderheid heeft dat systeem laten valideren door een externe geaccrediteerde organisatie. Bovendien gebeuren die interne controles door ervaren experts die ook slager zijn en met de meest geavanceerde middelen.

Goed rapport? Logo verdiend!

Scoort je Keurslager goed bij onze controleurs? Dan krijgt hij een A-licentie en behoudt hij zijn Keurslagerslogo. De kroon op zijn minutieuze werk en dé garantie voor de allerbeste kwaliteit …