Je Keurslager is op-en-top Belgisch!

In de kijker Inspiratie

21 juli is onze nationale feestdag. Tijd om te feesten, tijd om te genieten van een lekker nationaal gerecht, liefst bij een lekker bier van eigen streek!

Nationale feestdag! Niets dat ons Belgen zo met elkaar verbindt dan een lekkere maaltijd. In België zijn we redelijk verwend als het op lekker eten aankomt. We hebben heel wat nationale gerechten. Hoe dat komt? Wel, omdat onze basisproducten zo lekker zijn. En het beste nieuws: je Keurslager heeft gewoon allebei in huis: de lekkerste nationale schotels én het beste vlees om er zelf mee aan de slag te gaan.

Eindeloos culinair genot

Stoofvlees met frieten, steak met bearnaise, mosselen natuur of met witte wijn, witloof met ham in de oven, vol-au-vent, gehaktballetjes met krieken of in tomatensaus … Om nog maar te zwijgen van desserts met onze befaamde Belgische chocolade en Luikse of Brusselse wafels. Het lijstje is werkelijk eindeloos. Ja, ons landje is klein, maar heeft een grote keuken.

Lokaal vlees

Wat zo leuk is aan ons land, is dat je er topproducten vindt. Wat is smakelijk stoofvlees of een malse steak zonder kwaliteitsvol vlees? Koop je je vlees bij je Keurslager, dan weet je dat je goed zit. Het vlees bij ons is lokaal gekweekt en afkomstig van de beste rassen.

Witblauw

Het rundvlees bij je Keurslager is meestal afkomstig van het Belgisch witblauw. Het witblauwe ras heeft een lage ecologische voetafdruk en is het meest voorkomende vleesras in België. Het ras graast al sinds de tweede helft van de 19e eeuw in onze weides. Je herkent ze aan hun witte kop en ‘blauwe’ vlekken. Soms hebben ze een volledig blauwe vacht.

Dikke billen

Speciaal aan het Belgisch witblauw is de sterk ontwikkelde spiermassa en de nogal uitgesproken billen. Het vlees is mals, met veel smaak en weinig vet en vooral de duidelijk herkenbare billen bevatten heel veel vlees.

Je Keurslager is op-en-top Belgisch. Prettige feestdag!