Keurslagers samen sterker voor het goede doel!

In de kijker

Samen scherper, samen sterker. Dat is het motto van onze Keurslagers. Dat betekent dat wij ook graag iets terug doen voor de maatschappij. Zo namen wij deel aan de 100km-rum ten voordele van Kom Op Tegen Kanker.

Samen sterker tijdens de 100km-run ten voordele van Kom op tegen Kanker

De 100km-run voor Kom op tegen Kanker is een uniek loopevenement. De tweede editie vond plaats op 24 maart. Teams van vier lopers leggen samen 100 km af ten voordele van kankeronderzoek.

Keurslagersteam loopt mee

Die kilometers worden onderling verdeeld: het eerste teamlid loopt 40 km, het volgende groepslid 30 km, de derde loper 20 km en de laatste teamgenoot 10 km. Langs het parcours moedigen enthousiaste supporters ze luidkeels aan.

Meer dan 500 teams verzamelden zich dit jaar aan de start in het provinciaal domein De Schorre in Boom. Eén team zetten we graag in de kijker: "2160 komt op tegen kanker". Dat was een gelegenheidsteam van jonge twintigers uit Wommelgem die Kato Dobbels (20) een hart onder de riem wil steken. Kato is de dochter van onze Keurslager Wim Dobbels uit Wommelgem. Ze vecht tegen lymfeklierkanker. Speciaal voor Kato liep haar zus Fran samen met Tom Smeets, Lars Vanhaecht en Yentl Segers de 100 km uit. Wat een knappe prestatie!

Bovendien mochten ze tijdens het evenement de oorkonde voor meest succesvolle geldinzameling in ontvangst nemen. Het "2160 komt op tegen kanker”-team zamelde maar liefst € 23 473,77 in, geld dat rechtstreeks naar klinisch kankeronderzoek gaat.

Gorilla

Om hun sponsorgeld bijeen te sparen, organiseerde het team de benefietactie “Winterhappening Wommelgem”. Tijdens de benefiet toonde de werkgroep Antwerpen zijn groot hart door mee te bieden op een kunstwerk. “Bij de openbare verkoop ten voordele van het goede doel had de werkgroep zijn zinnen op een nieuwe mascotte gezet”, vertelt werkgroepvoorzitter Jan De Meulder. “Een gorilla die de wereld aankan en zijn tanden ontbloot. Toen we tegen elkaar aan het opbieden waren, telden we de geboden centen op en brachten we een bod van € 1000 uit. Genoeg om het gemeenteplein van Wommelgem van de samenhorigheid van de Keurslagers te laten genieten.”

Samen scherper, samen sterker.