Lekker creatief op de grill!

In de kijker Inspiratie

Het barbecueseizoen draait op volle toeren. Tijd om een versnelling hoger te schakelen! Je Keurslager voorziet je van al je benodigdheden. Ook als je eens gek wilt doen heeft hij wel iets in huis.

Het lijkt nu of het zonnetje permanent schijnt. Het goede weer begeleidt ons van de ene barbecue naar de andere. Klassiekers zoals brochetjes en worstjes vinden we in overvloed op de grill, hier en daar misschien zelfs een sappige côte à l’os. Natuurlijk hoef je het niet te houden bij die iconische barbecuegerechten: anders kan ook!

Kip, maar dan anders

Bijvoorbeeld door iets apart te doen met kip. Iedereen houdt van een lekker kippenboutje op de barbecue. Verbluf je gasten door dat tikkeltje extra te doen. Zoals met je eigen marinade! Een combinatie van exotische kruiden en yoghurt, zo eenvoudig kan het zijn. Opgepast! Alleen voor echte vuurvreters. Indommelen na je zoveelste glas wijn zal zeker niet gebeuren. Het recept vind je hieronder.

De Keurslager: rechterhand van de grillmeester

Te druk? Of gewoon geen zin om uren in de keuken te staan? De Keurslager marineert in jouw plaats. Je vindt er zelfs heerlijke bijgerechten. Zo ben jij vrij om je creativiteit op de grill de vrije loop te laten. Jouw perfect gegrilde kalkoenfilet met een kant-en-klaar sausje van je Keurslager? Om je vingers bij af te likken!

Vuurvreters

Ingrediënten

140 ml yoghurt
1 tl chilipoeder
1 el komijn
1 el koriander
2 el kurkuma

Bereiding 

Meng alle ingrediënten goed samen in een kom. Marineer het vlees. Wrijf goed in! Dek het geheel af en laat 30 minuten gekoeld rusten. Klaar voor op de barbecue!