Patépret bij je Keurslager!

In de kijker Inspiratie

Bij je Keurslager vind je het hele jaar door een uitgebreid assortiment paté. Tijdens de herfst barst de patépret pas echt los want dan is het weer tijd voor wildpaté! Heel wat Keurslagers houden degustaties. Loop gerust eens langs voor presentatie- en bereidingstips.

Paté is eigenlijk een verzamelnaam voor vleesproducten waarin lever wordt gebruikt. De naam heeft dezelfde afkomst als het Nederlandse woord pastei. Oorspronkelijk was dit dus een bereiding met deeg. De reden: lever bederft snel. Door hem in een pastei te verwerken, is het vlees langer houdbaar.

1001 recepten

Doorgaans mengt je Keurslager vlees met andere ingrediënten, zoals vet of spek, waarna hij de paté bij een lage temperatuur au bain-marie in een oven gaart. Het vet vormt dan een afdichtende laag op de paté. Er zijn oneindig veel recepten. Het kan dus goed zijn dat elke Keurslager andere patés aanbiedt.

Hoogstandje

Paté is natuurlijk heel lekker, gewoon op je boterham, maar je kan hem ook – warm of koud – als voorgerecht serveren. Wildpaté is dan weer een culinair hoogstandje en serveer je met veenbessen of uienconfituur.

Ga gerust langs bij je Keurslager om zijn patés te proeven en om serveertips!