Pimp je soep!

In de kijker Inspiratie

Soep is altijd goed. Met een lekkere kom heb je je dagelijkse portie groenten binnen. Bovendien is dit gerecht snel klaar en geeft een hete kom je een ganse herfst en winter de nodige warmte en troost. Maak het jezelf nog makkelijker en pimp een soep van bij je Keurslager!

Thaise pompoensoep

Tijdens het najaar vind je bij je Keurslager meestal wel een lekkere pompoensoep. Die is zo al heel lekker, maar met een beetje fantasie tover je in een handomdraai een overheerlijke Thaise versie op tafel.

Breng anderhalve liter water met kokosmelk en currypasta aan de kook. Voeg al roerend de soep van bij je Keurslager toe. Laat de soep gedurende vijf minuten rustig koken en voeg linzen toe. Werk af met de koriander en shisoblaadjes. Klaar!

Marokkaanse kippensoep met wortel en bladpeterselie

Met kippensoep kan je alle kanten uit. Lekker is deze versie met verschillende kleuren wortel en bladpeterselie.

Breng twee liter water aan de kook en voeg de kippensoep van bij je Keurslager toe. Laat de soep gedurende vijf minuten rustig koken. Snijd winterwortels en blancheer ze. Werk af met bladpeterselie en serveer met croutons.

Mexicaanse tomatensoep met boontjes en chili

Wie het graag pittig heeft, moet absoluut deze Mexicaanse soep proberen! Makkelijk met tomatensoep van je Keurslager.

Breng twee liter water aan de kook en voeg al roerend soep van je Keurslager toe. Voeg chilisaus toe en laat de soep gedurende vijf minuten rustig koken. Snijd chorizoworst in dunne plakjes en bak ze kort in een droge pan. Voeg kidneybonen, witte bonen en zwarte bonen uit blik aan de soep toe. Werk af met koriander, chorizo en zure room.

Smakelijk!