Welk gehakt voor welke bereiding?

Actie In de kijker Inspiratie
Win je gewicht in gehakt!

Van 19 januari tot 26 januari is het de Week van het Gehakt. Want bij je Keurslager vind je nu eenmaal het lekkerste gehakt. Kom dus zeker deze week langs en profiteer van tal van promo's op onze gehaktproducten. Bovendien kan je op onze Facebook-pagina nu je gewicht in gehakt winnen!

Verschillende soorten gehakt

We zetten elke dag alles op alles om een gezond en veilig product van topkwaliteit in onze toonbank aan te bieden. Maar welke soorten gehakt zijn er en hoe gebruik of combineer je ze?

Er bestaan verschillende soorten gehakt. Je hebt niet alleen de verschillende soorten puur gehakt, maar je kan vlees van varken, rund, kip of lam met elkaar én met andere ingrediënten zoals brood, eieren en kruiden mengen. Maar welk gehakt gebruik je nu precies voor welke bereiding? Je Keurslager weet het!

Varkensgehakt

Varkensgehakt van je Keurslager is het lekkerstVarkensgehakt is de vetste soort. Er smelt dus een groot deel weg tijdens de bereiding. Daarom voeg je voor de binding van de gehaktballen of het vleesbrood best een ei en wat broodkruim toe. Zo gaat er geen lekkere vleesjus verloren. Varkensgehakt is meestal gekruid, dus bijkruiden hoeft niet.

 

Rundergehakt

Rundergehakt van je Keurslager is het lekkerstRundergehakt wordt meestal puur verkocht. Heel lekker is americain of steak haché. Rundvlees is mager en kan je ook rauw consumeren (rundertartaar). Rundergehakt is meestal niet gekruid, dus mag je best wat bijkruiden. Gebakken rundergehakt droogt wel snel uit. Bak runderburgers dus niet te taai.

 

Kalfsgehakt

Kalfsgehakt van je Keurslager is het lekkerstOok kalfsgehakt is mager gehakt. Omdat puur kalfsgehakt droger is, wordt het vaak vermengd met vetter varkensgehakt. De combinatie kalfs- met varkensgehakt is klassiek. Kalfsgehakt is minder vet dan varkensgehakt, maar wel vetter dan rundergehakt.

 

Kippengehakt

Kippengehakt van je Keurslager is het lekkerstKippengehakt is een gezond alternatief voor wie liever geen rood vlees eet. Je kan het perfect gebruiken in alle bereidingen waarvoor je normaal gemengd gehakt van rund en varken zou gebruiken. Denk aan spaghetti, gehaktschotels ...

 

Gemengd gehakt

Gemengd gehakt is een combinatie van runder- of kalfsgehakt en varkensgehakt. Tijdens het bakken smelt het varkensvet gedeeltelijk weg, maar door het aanwezige vet blijft het vlees lekker sappig. Je kunt er letterlijk alle kanten mee uit: rol er balletjes van voor in de soep, maak er vleesbrood van, vul het met ei voor klassieke vogelnestjes en bak het rul voor dé favoriet in elk gezin: een gehaktschotel uit de oven.

Gehaktbereidingen van je Keurslager

Op zoek naar lekkere gehaktbereidingen? Lees er hier meer over.