Tataki van rund, salade van witloof en appel, dressing van walnotenolie

4 personen
30 min.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600 g rosbief
  • 3 stronkjes witloof
  • 1 pink lady appel
  • 3 eetlepels mayonaise
  • enkele lepels walnotenolie
  • enkele lepels witte wijnazijn
  • enkele walnoten
  • platte peterselie

Bereiding:

Snij de rosbief in lange stroken, bak ze kort aan in olijfolie of boter en kruid af met peper en zout.

Laat afkoelen.

Snij het witloof fijn en de appel in brunoise.

Meng ze, voeg er wat azijn en notenolie aan toe en kruid af met peper en zout.

Werk af met wat fijngesneden walnoot en platte peterselie.

Meng voor de dressing de mayonaise met wat notenolie en witte wijnazijn, kruid af met peper en zout.

Snij het vlees in dunne plakjes en verdeel over de borden.

Kruid af met grof zout en zwarte peper.

Besprenkel met notenolie.

Leg het slaatje erop en werk af met de dressing.

Tip van je Keurslager!

Jouw Keurslager in de buurt