Ardense vinken met spekjes en champignons

personen

Ingrediënten voor personen:

  • 4 Ardense vinken
  • 2 eetlepels boter
  • 1 bakje Parijse champignons
  • 200 g gezouten spekblokjes
  • 2 kleine rode uien
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 glazen rode wijn
  • zwarte peper en zeezout
  • eventueel maïzena

Bereiding:

Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes.
Snipper de ui fijn. Bak de vinken langzaam in boter tot ze lichtgekleurd zijn.
Voeg dan spek en ui toe en laat lichtjes sudderen met boter.
Voeg de champignons toe en breng op smaak met peper en zout.
Voeg daarna tomatenpuree en rode wijn toe, laat inkoken.
Je kunt eventueel binden met gebluste maizena.

Tip van je Keurslager!

Jouw Keurslager in de buurt