Balletjes van kippengehakt en kippenwit in tomatensaus

4 personen
30 min

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kg kippengehakt
  • 2 eieren
  • 1 el mosterd
  • 2 el panko of chapelure
  • 1 sjalot
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 40 g tomatenpuree
  • 1 dl kippenbouillon
  • enkele plakjes kippenwit

 

Bereiding:

  • Meng het gehakt met de eieren, het fijngesneden sjalotje, de panko en de mosterd. Kruid af met peper en zout.
  • Maak balletjes van het kippengehakt en kook ze gaar in kippenbouillon.
  • Stoof ondertussen de fijngesneden ui en look aan in olijfolie. Bevochtig met de bouillon van de kippenballetjes. Voeg er de tomatenblokjes en de tomatenpuree aan toe. Laat zachtjes koken. Mix de saus glad. Kruid af met peper en zout.
  • Doe de balletjes in de saus en laat zachtjes opwarmen. Werk af met fijngesneden kippenwit.

Tip van je Keurslager!

Serveer met gekookte aardappelen of aardappelpuree.

Jouw Keurslager in de buurt