Broodje rosbief

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen:

1 rosbief
1 el olijfolie
peper en zout
8 pistolets
8 sneetjes kaas (type oude kaas)
8 sneetjes ontbijtspek
4 augurken, in slierten
3 tomaten, in schijfjes
enkele blaadjes kropsla
8 el tomatencompôte, kant-en-klaar of lekkere ketchup

Aardappelpartjes of wedges

4 grote aardappelen, in partjes
1 el olijfolie
1 tl gedroogde oregano
zeezout

Bereiding:

Haal de rosbief 30 minuten voor gebruik uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Bestrijk het vlees met olijfolie. Schroei het vlees dicht op de barbecue grill. Leg de rosbief aan de zijkant van de barbecue. Sluit het deksel en laat 15 à 20 minuten garen. Reken ongeveer 3 minuten per 100 g vlees. Haal de rosbief van de grill, draai het vlees om en laat 15 minuten onder aluminiumfolie rusten. Kruid met peper en zout.
Rooster ondertussen de broodjes krokant op de grill. Leg een sneetje kaas op de onderste helft van het broodje en laat nog eventjes op de grill smelten. Rooster het spek 1 minuut op de grill. Snijd de rosbief in dunne plakjes. Beleg de broodjes afwisselend met een sneetje rosbief, spek en augurk. Werk af met enkele schijfjes tomaat, een blaadje sla en tomatencompôte. Serveer met aardappelpartjes.

Rijg de partjes op een spies. Stoom de aardappelen in 5 minuten bijna gaar. Bestrijk met olijfolie en kruid met oregano. Rooster de spiesjes 2 à 3 minuten aan elke kant. Werk af met zeezout.

Tip van je Keurslager!

Jouw Keurslager in de buurt