Gebakken bombetta pesto met gebakken champignons risotto en roomsaus met pesto

4 personen
30 min

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 stuks bombetta pesto
  • 150 g risottorijst
  • 1 sjalotje
  • 3 dl kippenbouillon
  • 400 g mengeling champignons
  • 50 g parmezaanse kaas
  • 1 dl room
  • 1 sjalotje
  • 1 dl kippenbouillon
    voor de pesto
  • enkele teentjes look
  • 1 el pijnboompitjes
  • verse basilicum
  • 50 g parmezaanse kaas
  • enkele eetlepels olijfolie

Bereiding:

  • Snij de champignons in plakjes, bak ze aan in boter of olijfolie en kruid af met peper en zout.
  • Pel de look en meng met de parmezaanse kaas, de verse basilicum en de pijnboompitten. Voeg er de olijfolie aan toe en mix tot een smeuïge pesto.
  • Snij het sjalotje fijn en stoof aan. Voeg de risottorijst toe en blus met warme kippenbouillon. Laat op een zacht vuur onder deksel garen.
  • Meng onder de warme risotto wat gebakken champignons, pesto en parmezaanse kaas. Kruid af met peper en zout.
  • Kook de kippenbouillon samen met de room in tot sausdikte. Doe er pesto bij en mix de saus glad.

 

Tip van je Keurslager!

Serveer met de gebakken bombetta pesto.

Jouw Keurslager in de buurt