GEBAKKEN ORLOFFGEBRAAD, gestoofde erwtjes en uiringen, aardappelkroketjes en ajuinsaus
4 personen
40
Ingrediënten voor 4 personen:
800 g orloffgebraad
300 g erwtjes
2 uien
24 aardappelkroketjes
boter of olijfolie
1 dl rode wijn
2 dl bruine kalfsfond
Bereiding:
Bak het gebraad aan in een pan met wat olijfolie of boter. Kruid af met peper en zout. Laat verder garen in de oven op 160°C (30 à 40 minuten).
Snij ondertussen de ene ui fijn en stoof aan in de pan van het gebraad, blus met de rode wijn en de bruine fond en laat zachtjes inkoken. Kruid eventueel nog af met peper en zout.
Snij de andere ui in ringen en stoof aan. Voeg er de erwtjes aan toe en kruid af met peper en zout.
Haal het vlees uit de oven en laat eventjes rusten.
Bak de kroketjes goudbruin.
Snij het vlees in plakjes en schik alles op een bord.