Gegrilde kalfslende, groentemengeling met spek, graantjesmosterdsaus en aardappelpuree met mascarpone

4 personen
30 min

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 plakken kalfslende
  • 50 g gerookt spek
  • 300 g groene groentjes (boontjes,courgette, asperges,...)
  • 1 sjalot
  • 1 dl kippenbouillon
  • 1 dl room
  • 1 eetlepel graantjesmosterd
  • 300 g Bintjes aardappelen
  • enkele jonge uitjes
  • 2 eetlepels mascarpone
  • olijfolie

Bereiding:

  • Besprenkel de kalfslende met olijfolie, kruid met peper en zout en grill volgens de gewenste bakwijze.
  • Kook de groene groenten beetgaar. Stoof het fijngesneden sjalotje aan in boter of olijfolie, doe er het spek bij en vervolgens de groenten. Kruid af met peper en zout.
  • Kook de kippenbouillon en de room in met de graantjesmosterd. Bind de saus eventeel op met roux. Kruid af met peper en zout.
  • Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af en stamp ze tot een puree. Meng de puree met de mascarpone en de jonge ui. Kruid met peper en zout.

Tip van je Keurslager!

Jouw Keurslager in de buurt