Gegrilde lamsbrochette

4 personen
1 uur + 1 dag

Ingrediënten voor 4 personen:

Marinade

  • 1⁄4 l olie

  • 2 dl witte wijn

  • 1 dl azijn

  • 4 eetlepels honing

  • 2 eetlepels suiker

  • 2 eetlepels ketchup

  • enkele druppels tabasco

  • peper en zout

Brochette

  • 4 lamskoteletten
  • 4 tomaten
  • 2 uien
  • 12 gevulde groene olijven
  • olie

Bereiding:

  • Snijd 4 lamskoteletten in blokjes zonder bot.
  • Marineer het vlees 1 dag op voorhand.
  • Meng hiervoor 1⁄4 l olie met 2 dl witte wijn, 1 dl azijn, 4 eetlepels honing, 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels ketchup, enkele druppels tabasco, peper en zout.
  • Schil de uien en snijd ze in stukken.
  • Was en droog de tomaten en snijd ze eveneens in stukken.
  • Snijd 12 gevulde groene olijven doormidden. 
  • Verdeel de stukjes vlees, ui, tomaat en olijven over vier pennen en besmeer de spiesjes met olie.
  • Grill ze bij matige hitte 8 tot 10 minuten onder voortdurend keren.
  • Serveer met boerenbrood.

Tip van je Keurslager!

Jouw Keurslager in de buurt