HERFSTHAASJE, gestoofd grondwitloof, walnoot, gebakken aardappel en champignonroomsaus

4 personen
30

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 herfsthaasjes
  • 16 stronkjes jong witloof
  • 600 g vastkokende aardappelen
  • walnoten
  • 200 g champignons
  • 1 sjalot
  • 2 dl room
  • 1 dl bruine fond

Bereiding:

  • Kuis het witloof op, stoof aan in boter of olijfolie en laat zachtjes garen onder deksel.
  • Kook de aardappelen gaar en bak ze daarna aan in boter of olijfolie. Kruid af met peper en zout.
  • Bak het vlees aan en kruid af.
  • Snij de champignons in plakjes en de sjalot fijn. Stoof beide aan en bevochtig met de bruine fond en de room. Laat inkoken tot sausdikte. Kruid eventueel nog af met peper en zout.
  • Schik op een bord en werk af met fijngehakte walnoten.

Tip van je Keurslager!

Jouw Keurslager in de buurt