Kalfstournedos, kort gestoofde wortel en pastinaak, crème van pastinaak, rösti van aardappel en portosaus

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 kalfstournedos
  • 8 jonge wortelen
  • 300 g pastinaak
  • 1 dl room
  • 400 g aardappelen
  • 1 dl porto
  • 2 dl bruine fonds
  • 1 sjalotje

Bereiding:

 

 

  • Schil de wortelen en kook ze beetgaar in kokend gezouten water. 
  • Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water.
  • Schil de pastinaak, snij de ene helft in kleine blokjes en de andere helft in grove stukken.
  • Breng de blokjes in kokend gezouten water en kook ze kort op.
  • Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water.
  • Meng de room met dezelfde hoeveelheid water en kook er de grove stukken in tot ze volledig gaar zijn.
  • Mix ze glad en kruid af met peper en zout.
  • Bak de wortelen en de stukjes pastinaak aan in olijfolie of boter.
  • Kruid af;

 

  • Kook voor de saus, de porto in met de bruine fonds en het fijngesneden sjalotje.
  • Schil de aardappelen en rasp ze fijn, kruid af met peper en zout.
  • Bak in een tefal pan aan beide zijden mooi krokant aan.
  • Laat eventueel verder garen in de oven.
  • Bak de kalfstournedos mooi bruin aan in boter of olijfolie.
  • Schik alles op een bord.

Tip van je Keurslager!

Jouw Keurslager in de buurt