Koude pastasalade

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 g schelpjespasta
  • 1 courgette
  • 150 g ingemaakte rode pepers
  • 200 g mortadella in blokjes
  • 4 mooie schijven mortadella
  • 1 rode bindsla van Verona of Trevise
  • 1 dl olijfolie
  • peper en zout
  • Provençaalse kruiden
  • 8 blaadjes rode basilicum
  • 50 g schilfers harde kaas

Bereiding:

Bereid eerst de zucchini: was de courgette, snijd ze in schijfjes en meng met olijf-olie en Provençaalse kruiden. Schik ze op een ovenschaal en plaats ze 10 minuten in een oven van 180°C.
Kook de pasta beetgaar, spoel ze met lauw water en meng met een weinig kookwater, olijfolie, peper en zout.
Was de sla, hou enkele mooie blaadjes aan de kant en snijd de rest in reepjes. Snipper of scheur 4 blaadjes basilicum. Schep de sla, basilicum, courgette, ingemaakte pepers en blokjes mortadella voorzichtig onder de pasta.
Verdeel de pasta over 4 borden en werk af met blaadjes sla, strooi er de kaas over en werk af met blaadjes basilicum en plakjes mortadella.

Tip van je Keurslager!

Jouw Keurslager in de buurt