Oosterse runderspiesjes met rode curry, wokgroenten en mie

4 personen
45

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 steaks
  • 100 g sojascheuten
  • 4 jonge pijpuitjes
  • 2 wortelen
  • 1 rode paprika
  • 100 g sugar snaps
  • 200 g rijstmie
  • 2 dl kokosroom
  • 1 eetlepel rode curry
  • voor de marinade: enkele eetlepels sojasaus
  • enkele eetlepels sesamolie
  • 1 teentje look
  • 1 koffielepel rode curry

Sugar snaps zijn peultjes met een

zoetere smaak die je in zijn geheel

kan opeten.

Bereiding:

  • Snij het vlees in gelijke blokjes.
  • Meng de sojasaus, de sesamolie, de look en de rode curry.
  • Doe de marinade over het vlees en laat 1 uur marineren.
  • Kook ondertussen de rijstmie gaar.
  • Snij de groenten, stoof ze kort aan in olie en voeg de kokosroom en curry toe.
  • Laat eventjes inkoken.
  • Voeg er de mie bij en kruid af met peper en zout.
  • Rijg het vlees op stokjes en gril kort aan in een grillpan.
  • Serveer de mie in een kom of diep bord met daarop de runderspiesjes.

 

 

Tip van je Keurslager!

Jouw Keurslager in de buurt