Pepermedaillon met stoemp

4 personen
30 min

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 Keurslager pepermedaillons
  • gerookte spekreepjes
  • bladpeterselie
  • boter
  • scheutje room of melk
  • 1 dl bruine fond
  • 2 koffielepels groene peper
  • 1 dl room
  • 1/4 groene kool
  • 500 g kookaardappelen
  • 100 g

Bereiding:

  • Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  • Kuis ondertussen de groene kool, verwijder de binnenste harde nerven en snij de rest in lange repen.
  • Kook kort op in kokend gezouten water.
  • Bak het spek aan in boter.
  • Plet de aardappelen en voeg er de groene kool, het spek, de boter, een scheutje room of melk aan toe.
  • Kruid af met peper en zout. Werk af met platte peterselie.
  • Kleur de pepermedaillons aan beide zijden in olijfolie of boter.
  • Kruid met peper en zout. Laat verder garen in de pan. Giet het vet af en blus de pan met de bruine fond en de room.
  • Voeg de pepertjes toe en laat inkoken tot sausdikte.
  • Kruid eventueel nog af.
  • Schik op een bord.

Tip van je Keurslager!

  • De pepermedaillon, gehakt dat is omwikkeld met spek en afgewerkt met peperbolletjes voor een extra pittige toets. Een uniek recept van Je Keurslager!
Jouw Keurslager in de buurt