Heb je een barbecue met deksel? Dan kan je heel de bereiding van de picanha op de barbecue doen. Heb je een open barbecue, dan kan je het traag garen van de picanha in de oven doen, en de afwerking op de barbecue!
Picanha is een bij ons nog vrij onbekend stuk vlees. In Zuid-Amerika en vooral in Brazilië is de picanha al heel lang een van dé favoriete stukken van het rund! De picanha is eigenlijk het staartstuk van het rund, een bijna driehoekig stuk vlees met een mooie vetlaag bovenaan. Super mals en smaakvol!
Met de ‘reverse sear’ methode gaan we de picanha eerst traag en op lage temperatuur garen tot de gewenste kerntemperatuur. Pas daarna schroeien we hem dicht boven hete kolen.
Erg belangrijk is dat je dit stuk vlees tegen de draad in gaat snijden. Dit wel zeggen: haaks op de vezel van het vlees. Zo snij je de vezels door en kan je je gasten een super mals stukje vlees serveren! Vraag gerust aan je Keurslager of hij een snede wil maken in de vetkap in dezelfde richting als de draad van het vlees, zo ben je zeker!