STEAK-FRIET met rodewijnsaus met sjalotten en een fris slaatje

4 personen
30

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 steaks
  • enkele sjalotten
  • 1 dl rode wijn
  • 2 dl bruine kalfsfond
  • 600 g verschillende soorten tomaat
  • azijn
  • olijfolie
  • bieslook
  • 800 g frietaardappel

Bereiding:

  • Schil de aardappelen, snij in frietjes en bak ze voor. Bak ze nadien mooi goudbruin.
  • Snij de verschillende tomaten in stukken, kruid met peper en zout. Voeg wat bieslook, azijn en olijfolie toe.
  • Snij de sjalotten in lange reepjes.
  • Bak de steak aan in boter, voeg de sjalotten toe en kruid af met peper en zout. Haal de steaks uit de pan en laat rusten.
  • Bevochtig de sjalot met de rode wijn en kalfsfond en laat inkoken.

 

Tip van je Keurslager!

Jouw Keurslager in de buurt