STOOFPOTJE VAN EVERZWIJN met bruin bier, champignons, knolselder en smeuïge knolselderpuree

4 personen
90

Ingrediënten voor 4 personen:

  •  1 kg stoofvlees van everzwijn
  • 4 flesjes bruin bier
  • 2 uien
  • 1 lepel mosterd
  • 3 plakjes peperkoek
  • laurierblaadje
  • enkele takjes tijm
  • 250 g champignons
  • 1/2 knolselder
  • 400 g aardappelen
  • boter of olijfolie

Bereiding:

  • Marineer het vlees enkele uren in het bier, laurierblaadje, peper en enkele takjes tijm.
  • Snij de ui fijn en stoof aan in boter.
  • Haal het vlees uit de marinade, bak het mooi bruin en voeg de gestoofde ui toe. Bevochtig met de marinade en voeg de mosterd toe. Laat zachtjes garen. Voeg net voor het einde enkele plakjes peperkoek toe om de saus te dikken. Kruid af met peper en zout.
  • Schil ondertussen de aardappelen, kuis de knolselder op en snij de helft van de knolselder in grove stukken. Hou de andere helft apart. Kook de grove stukken knolselder samen met de aardappelen gaar. Giet de aardappelen af en pureer ze. Werk op met wat boter of olijfolie en kruid af met peper en zout.
  • Snij de champignons in vier. Snij de rest van de knolselder in kleine blokjes. Stoof beide aan en kruid af met peper en zout. Voeg op het laatste moment toe aan de stoverij.

 

 

Tip van je Keurslager!

Jouw Keurslager in de buurt