Tataki van zalm, groene appel en wasabi

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 g zalmfilet
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 50 g panko
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 groene appel
  • 1 el mayonaise
  • witte wijnazijn
  • 1 kl wasabi

Bereiding:

  • Snij de zalmfilet in blokjes van 2 cm op 2 cm.
  • Besprenkel met de soja saus en sesamolie.
  • Laat eventjes marineren.
  • Paneer de blokjes in de panko met de sesamzaadjes.
  • Leg een plastiekfolie open, rol de zalm er in en steek in de diepvries.
  • Bak de bevroren zalm aan alle zijden kort aan.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Meng de wijnazijn met de mayonaise en de wasabi en kruid af.
  • Snij de appel in fijne blokjes en besprenkel met wijnazijn en olijfolie.

Tip van je Keurslager!

  • Serveer in een aperoschaaltje.
Jouw Keurslager in de buurt