Kruidige, sappige mini burgertjes met een frisse yoghurtsaus tussen een dampend pitabroodje!
Voor de köfte:
500 gram gemengd gehakt
1 rode ui
20 gram fijngehakte peterselie
een snuifje gerookt paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn
peper en zout
4 pitabroodjes
300 gram (Turkse) yoghurt
2 bosjes koriander
1 aubergine
olijfolie
Voor de herdersalade:
200 gram witte kaas (schapenkaas, feta)
400 gram kerstomaatjes van verschillende kleuren
1 halve komkommer
1 rode ui
olijfolie
Bereiding:
Snij de aubergine in schijven en bestrijk met olijfolie, zet apart.
Pel en rasp 1 rode ui.
Was je handen en meng het gehakt met de geraspte ui, de peterselie, een klein snuifje gerookt paprikapoeder en de komijn. Kruid met peper en zout.
Rol balletjes ter grote van een pingpongballetje en druk deze plat. Zet opzij in de koelkast.
Mix de yoghurt met de koriander, je mag de steeltjes gerust ook gebruiken! Kruid de saus met wat peper en zout. Zet opzij
Neem een slakom. Snij de kerstomaatjes in twee, snij de komkommer in schijfjes en de rode ui in halve ringen. Meng alles in de kom en brokkel de witte kaas over het geheel. Kruid met peper en zout en werk af met een scheut olijfolie. Zet koel.
Verhit een grillpan zonder vetstof tot deze heet is. Grill de köftes. Draai ze niet te snel om! Zo krijgen ze die mooie grillstreepjes én blijven ze ook niet plakken aan de pan. Je laat dan immers het vet in het gehakt smelten, wat dan je vetstof wordt.
Grill de aubergineschijven.
Grill de pitabroodjes in dezelfde grillpan.
Vul de pitabroodjes met köfte, aubergineschijven en de yoghurtsaus. Smakelijk!
Tip van je Keurslager!
Geen fan van koriander? Geen probleem, gebruik andere verse kruiden naar keuze!