Varkensvlees met boontjes, ananas en champignons op de Teppan Yaki

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g varkensvlees
  • 100 g boontjes
  • 70 g peultjes
  • 70 g ananas
  • 4 champignons
  • Thaise baby-aubergines
  • Thaise peper naar smaak
  • 4 kerstomaatjes
  • 70 g babymaïs
  • 70 g sojascheuten
  • 4 kopjes rijst, voorgekookt en afgekoeld
  • Kruiden: basilicum, tijm, oregano
  • 1 el olie
  • look naar smaak
  • peper en zout

Bereiding:

Snij het varkensvlees in kleine reepjes. Snij vervolgens de champignons in vier en halveer de kerstomaatjes. Snij het teentje look heel fijn. 
Serveer alle groenten en de rijst in kleine kommetjes op tafel en laat de Teppan Yaki warm worden. Doe olie op de Teppan Yaki eens deze opgewarmd is. De bakvolgorde op een Teppan Yaki is heel belangrijk. 
Start met de reepjes varkensvlees, leg deze voorzichtig op de Teppan Yaki. Voeg  daarna al de groenten toe en roer deze regelmatig om. Nadien kan de rijst toegevoegd worden. Laat deze aanbakken en meng  ze met al de ingrediënten.
Pas op het einde worden de look en de kruiden toegevoegd, doe dit naar eigen smaak.

Tip van je Keurslager!

Jouw Keurslager in de buurt