Vogelnestjes

4 personen
45

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 500 gram gemengd gehakt
  • 30 gram bakboter
  • 4 eieren
  • peper en zout
  • 1 grote ui, grof gesneden
  • 600 gr tomatenblokjes in blik
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 bouquet garni (gedroogd)
  • 1 teentje look, fijngesneden

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 170 graden
  • Kook de 4 eieren hard, reken een tien minuutjes.
  • Koel de eieren onder koud stromend water, pel ze voorzichtig en zet ze apart.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe aan je gehakt en meng goed door elkaar.
  • Verdeel het gehakt in 4 ongeveer gelijke delen en rol 4 stevige bollen.
  • Duw elke bol plat, zoals een hamburger, leg een gepeld ei in het midden en vouw toe.
  • Rol er nu voorzichtig mooie ballen van. Met natte handen kan je mooie gladde ballen maken!
  • Bak de vogelnestjes aan in de helft van de boter in een koekenpan, ze hoeven enkel een korstje te krijgen. Draai ze regelmatig!
  • Leg de vogelnestjes in een ovenbestendige schaal en gaar verder in de oven voor een half uurtje op 170 graden.
  • Veeg de koekenpan even proper met een stukje keukenpapier en smelt de andere helft van de boter.
  • Stoof de grof gesneden ui en de fijngesneden look kort in wat bakboter. De ui mag glazig worden, maar niet bruinen.
  • Voeg de tomatenblokjes toe, samen met het bouillonblokje, de bouquet garni en een scheutje water.Laat op een zacht vuurtje verder sudderen zonder deksel.
  • Haal de bouquet garni uit de saus en mix met een blender of met een staafmixer in een maatbeker.
  • Schep wat van de saus op een bord en leg daar een opengesneden vogelnestje op.

Tip van je Keurslager!

  • Heerlijk met pommes duchesses, puree, frietjes, ...
Jouw Keurslager in de buurt