Home
Over ons
Blog
Recepten
Je keurslager
De wereld rond
Jobs
Wilde eend met croûte van pistache, gebakken schorseneren en champignons, smeuïge aardappelpuree en champignonroomsaus
4 personen
Ingrediënten voor 4 personen:
4 wilde eendenfilets + boutjes
1 dl bruine fonds
2 el fijngehakte pistache
200 g schorseneren
200 g champignons
600 g aardappelen
50 g boter
50 g room
voor de saus:
100 g champignons
1 sjalotje
1 dl kippenbouillon
1 dl room
Bereiding:
Spoel de schorseneren, schil ze en snij in plakjes.
Laat kort opkoken in kokend gezouten water.
Giet af en bak ze samen met de champignons aan in boter of olijfolie.
Kruid af met peper en zout.
Bak de boutjes aan in boter of olijfolie, bevochtig met de bruine fonds en laat op een zacht vuurtje garen.
Haal het vel van de filets.
Kruid de filets en bak ze kort aan beide zijden aan.
Laat het vlees rusten.
Bestrooi de filets met de fijngehakte pistache.
Stoof in de pan de champignons en het fijngesneden sjalotje aan.
Blus met de room en en laat inkoken tot sausdikte.
Kruid af met peper en zout.
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
Giet af en pureer heel fijn, voeg er de room en boter aan toe.
Kruid af met peper en zout.
Tip van je
Keurslager
!
Jouw Keurslager in de buurt
Misschien ook leuk
Ontdek meer >
Geflambeerde pepersteak met gemengde sla en f...
20-30 min
3 personen
Grootmoeders vleesbrood
20-30 mins
4 personen
Trio van wildpaté met toast en confituur
15 minuten
4 personen