Wilde eend met croûte van pistache, gebakken schorseneren en champignons, smeuïge aardappelpuree en champignonroomsaus

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 wilde eendenfilets + boutjes
  • 1 dl bruine fonds
  • 2 el fijngehakte pistache
  • 200 g schorseneren
  • 200 g champignons
  • 600 g aardappelen
  • 50 g boter
  • 50 g room
  • voor de saus:
  • 100 g champignons
  • 1 sjalotje
  • 1 dl kippenbouillon
  • 1 dl room

Bereiding:

  • Spoel de schorseneren, schil ze en snij in plakjes.
  • Laat kort opkoken in kokend gezouten water.
  • Giet af en bak ze samen met de champignons aan in boter of olijfolie.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Bak de boutjes aan in boter of olijfolie, bevochtig met de bruine fonds en laat op een zacht vuurtje garen.
  • Haal het vel van de filets.
  • Kruid de filets en bak ze kort aan beide zijden aan.
  • Laat het vlees rusten.
  • Bestrooi de filets met de fijngehakte pistache.
  • Stoof in de pan de champignons en het fijngesneden sjalotje aan.
  • Blus met de room en en laat inkoken tot sausdikte.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  • Giet af en pureer heel fijn, voeg er de room en boter aan toe.
  • Kruid af met peper en zout.

Tip van je Keurslager!

Jouw Keurslager in de buurt