Zeevruchten en vermicelli

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 350 g gedroogde vermicelli
  • 250 g kerstomaatjes
  • 300 g schoongemaakte mosselen
  • 300 g schoongemaakte venusschelpen
  • 200 g minipijlinktvis (in ringen)
  • 200 g schoongemaakte coquilles
  • 200 g verse kleine gamba’s
  • 1 fijngehakte rode chilipeper
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijn
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • peper & zout
  • bakpapier

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 200°C. Verhit de olie in een grote pan en fruit kort de chilipeper en de knoflook. Voeg de wijn en de tomaten toe en laat een paar minuten koken. Voeg de venusschelpen en de mosselen toe en laat 4 minuten verder koken in gesloten pan, tot de schelpen open zijn. Ondertussen kookt u de pasta zo’n 6 à 8 minuten in water met wat zout. Voeg de gamba’s, inktvis, coquilles en peterselie bij de saus en laat nog 4 minuten verder koken. Maak nu het pakket met een groot dubbelgevouwen vel bakpapier dat u op een bakplaat legt. Schep de pasta met saus in het midden van het papier. Kruid naar smaak met zout, peper en chiliringen. Vouw de randen van het papier zodat u een heel goed gesloten koepelvormig pakket bekomt. Plaats de bakplaat met het pakket 6 minuten in de voorverwarmde oven. 

Tip van je Keurslager!

Jouw Keurslager in de buurt