Zomerse hamburger met kalkoenbiefstukje

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 Kalkoenfilets
  • 1 komkommer
  • 60 g suiker
  • 120 g 
  • 1 avocado
  • 2 tomaten
  • 1 limoen
  • 200 g ketchup
  • 1 chilipeper
  • 4 hamburgerbroodjes
  • arachideolie
  • 1 dl azijn
  • peper en zout
  • Provençaalse kruiden
  • bakpapier en prikkers

Bereiding:

  • Was de komkommer en snij deze in slierten met een dunschiller. Maak een mengeling van suiker en azijn en laat de komkommer een half uur marineren in zoetzure mix.
  • Was de aardappelen en snij deze met een mandoline in fijne plakjes. Leg het bakpapier op een plaat, maak 4 aardappelplakjes de grootte van de broodjes. Wrijf de plakjes in met olie en de kruiden. Eventueel kan je wat meer aardappelen klaarmaken als een bijgerecht. Bak de aardappelen 7 min. in een oven op 160°C.
  • Snij de avocado in 2 en ontpit. Snij hem in plakjes, besprenkel met limoensap en peper en zout. 
  • Snij 1/4 van de chilipeper fijn en meng met de ketchup.
  • Bak de kalkoensteaks op de BBQ. Bak ook de broodjes (doormidden gesneden) en de aardappelen nog eens op de BBQ.
  • Bouw de burger op met alle ingrediënten en werk af met een prikker.

Tip van je Keurslager!

Jouw Keurslager in de buurt