Doorgaan naar content

Wilde eend met croûte van pistache, gebakken schorseneren en champignons

Bereiding

Ongeveer 60 minuten bereidingstijd

  1. Spoel de schorseneren, schil ze en snij in plakjes. Laat kort opkoken in kokend gezouten water. Giet af en bak ze samen met de champignons aan in boter of olijfolie. Kruid af met peper en zout.

  2. Bak de boutjes aan in boter of olijfolie, bevochtig met de bruine fonds en laat op een zacht vuurtje garen.

  3. Haal het vel van de filets. Kruid de filets en bak ze kort aan beide zijden aan. Laat het vlees rusten. Bestrooi de filets met de fijngehakte pistache. Stoof in de pan de champignons en het fijngesneden sjalotje aan. Blus met de room en en laat inkoken tot sausdikte. Kruid af met peper en zout.

  4. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af en pureer heel fijn, voeg er de room en boter aan toe. Kruid af met peper en zout.

Aperohapjes

Aspergerollade met groene asperges en erwtjes

Balletjes van kippengehakt en kippenwit in tomatensaus