Doorgaan naar content

Bereiding

Ongeveer 60 minuten bereidingstijd

Rolletje van geitenkaas, gedroogde ham en zoetzure koolrabi

  1. Klop de geitenkaas los met een klopper, voeg er wat peper en zout aan toe.

  2. Leg de plakjes ham open en spuit er de geitenkaas op met een spuitzak. Rol toe en laat eventjes opstijven in de koelkast.

  3. Schil de koolrabi en snij in kleine blokjes. Kook de azijn met de suiker op en giet over de koolrabi. Laat een nachtje marineren in de koelkast.

  4. Schik in een aperoschaaltje en serveer.

Tataki van zalm, groene appel en wasabi

  1. Snij de zalmfilet in blokjes van 2 cm op 2 cm. Besprenkel met de soja saus en sesamolie. Laat eventjes marineren. Paneer de blokjes in de panko met de sesamzaadjes. Leg een plastiekfolie open, rol de zalm er in en steek in de diepvries. Bak de bevroren zalm aan alle zijden kort aan. Kruid af met peper en zout.

  2. Meng de wijnazijn met de mayonaise en de wasabi en kruid af.

  3. Snij de appel in fijne blokjes en besprenkel met wijnazijn en olijfolie.

  4. Serveer in een aperoschaaltje.

Mousse van bloemkool, gerookte paling met crumble van bloemkool en walnoot

  1. Hak een deel van de bloemkool fijn voor de crumble en kruid af met peper en zout. Besprenkel met notenolie, witte wijnazijn en fijngesneden bieslook.

  2. Kook de rest van de bloemkool gaar in kokend gezouten water, zeef en mix fijn. Voeg er de room aan toe, werk op met wat notenolie en kruid af met peper en zout.

  3. Snij de paling in gelijke stukken.

  4. Serveer in een aperoschaaltje.

Aperohapjes

Kalfslende met taartje van knolselder en rode wijnsaus

Tataki van rund, salade van witloof en appel, dressing van walnotenolie