Doorgaan naar content

Verfrissende inspiratie voor koude schotels

Meer dan alleen de classics bij je Keurslager

In de warme zomermaanden is er weinig dat zo verfrissend is als een koude schotel. Of je nu een informele picknick plant, een gezellig tuinfeest organiseert of gewoonweg van een lichte maaltijd wilt genieten … Een goed samengestelde koude schotel kan een waar genot zijn voor de smaakpapillen.

Bij Keurslager vind je niet alleen de klassiekers, maar ook verrassende combinaties die je op een echt culinair avontuur trakteren. Enkele ideeën voor inspirerende koude schotels die je kunt bestellen bij je lokale Keurslager.

Klassiekers met een twist

Hoewel de traditionele koude schotels zoals de geliefde tomaat-garnaal en perzik met tonijn nog altijd de harten van velen veroveren, is het soms leuk om een verfijnde twist aan deze klassiekers toe te voegen. 

Stel je bijvoorbeeld voor: sappige tomaten gevuld met garnalen en een vleugje limoen, of perzikpartjes die perfect gepaard gaan met verse tonijn en een hint van citroen. Deze subtiele veranderingen tillen de traditionele smaken naar een hoger niveau en verheffen je maaltijd tot een ware culinaire ervaring.

Internationale inspiratie: Italiaans buffet

Waan je in de charmante steegjes van Italië met een weelderig Italiaans buffet. Vraag je Keurslager om een selectie van authentieke Italiaanse vleeswaren zoals prosciutto, salami en coppa, vergezeld van heerlijke kazen zoals mozzarella, Parmezaanse kaas en pecorino. 

Voeg daar wat zongerijpte tomaten, olijven, artisjokken en verse basilicum aan toe voor die typisch Italiaanse flair. Met een drizzle van extra vierge olijfolie en een snufje zeezout breng je de smaken tot leven en creëer je een onvergetelijke gastronomische ervaring.

Zeevruchtensensatie: schotel met vis

Voor de liefhebbers van zeevruchten biedt een koude schotel met vis een ware smaakexplosie. Vraag je Keurslager om een assortiment van heerlijke vissoorten zoals gerookte zalm, gemarineerde haring, garnalencocktail en tonijnsalade. 

Serveer daarbij een frisse groene salade met een pittige citroendressing en wat knapperig stokbrood met huisgemaakte kruidenboter, en je hebt een perfecte maaltijd voor een zomerse dag aan zee of gewoon in je eigen achtertuin.

De ultieme mix: variatie in één schotel

Waarom kiezen tussen al het lekkers als je alles kunt hebben? Vraag je Keurslager om een koude schotel samen te stellen met een mix van verschillende smaken en texturen. Denk aan een combinatie van hartige vleeswaren zoals rosbief, kipfilet en beenham, gecombineerd met romige salades zoals aardappelsalade, eiersalade en pastasalade. Vergeet zeker niet wat verse groenten, brood en dipsausjes, en je hebt een kleurrijk en gevarieerd feest voor de smaakpapillen.

Of je nu kiest voor de tijdloze klassiekers of liever wat avontuurlijker bent met je keuzes, jouw Keurslager heeft voor elk wat wils als het gaat om verfrissende koude schotels. Laat je inspireren door de mogelijkheden en geniet van een zomer vol smaak en plezier!