Doorgaan naar content

Bereiding

Ongeveer 60 minuten bereidingstijd

1. Verwarm de oven op 180 °C.

2. Meng het kippengehakt met 30 gram paneermeel, 1 geraspte ui, een koffielepel paprikapoeder, een koffielepel currypoeder, een koffielepel lookpoeder en een koffielepel uienpoeder. Kruid met peper en zout
(telkens 1 theelepel).

3. Draai er een 20-tal balletjes van.

4. Neem een ovenrooster met een vel bakpapier, schik de balletjes daarop.

5. Bak 20 minuten in de oven tot ze stevig en goudbruin zijn. Eventueel even kort grillen op het einde voor dat extra korstje.

6. Verhit wat olie in een grote kookpot.

7. Schil en snipper de look en de tweede ui fijn.

8. Schil de gember en rasp of snij heel fijn.

9. Fruit de ui, knoflook en gember tot ze glazig zijn, op een zacht vuurtje.

10. Snij de paprika's in blokjes, verwijder de zaadlijsten, zaadjes en witte stukken.

11. Schil de wortel en rasp of snij deze fijn.

12. Voeg paprika en wortel toe aan de kookpot en bak enkele minuten mee.

13. Roer het tomatenconcentraat erdoor en laat 2 minuten meebakken.

14. Voeg nu de tomatenblokjes, 200 ml water, het bouillonblokje, 1 koffielepel paprikapoeder, 1 koffielepel currypoeder, peper en zout toe. Laat de saus 15 minuten sudderen, zodat ze kan indikken.

15. Voeg de paprikablokjes toe na 15 minuten. Laat deze nog 5 tot 7 minuten mee garen zodat ze nog een fijne bite hebben.

16. Voeg pas op het einde de witte bonen in tomatensaus toe en laat die kort (max. 3-5 minuten) opwarmen. Zo behouden ze hun vorm en smeuïgheid. Voeg nu ook de kippenballetjes toe aan de saus.

17. Proef en kruid naar wens bij met cayennepeper.

18. Serveer met rijst, couscous of (plat)brood!

Meer recepten zoals Gehaktspecialiteiten, Herfstrecepten, Oosterse Keuken, & Wereldkeuken

Amerikaans gehakt trio op de BBQ: moinkballs, shotgun shells & armadillo eggs

Aziatische gehaktballetjes

Blinde vink met natuurjus en bloemkool met witte bloemkoolsaus